پوششدهی کروم سخت چیست؟
فرآیند پوششدهی کروم کاربردهای زیادی در ساخت، تولید و صنعت کالاهای مصرفی دارد. روکش کروم که معمولاً به عنوان "کروم" شناخته میشود، پوشش محافظ و درخشنده براقی را هنگام اعمال بر روی قطعات و محصولات فلزی ایجاد میکند. آبکاری کروم میتواند اهداف تزئینی داشته باشد یا میتواند خواص مطلوب اجزای دستگاه را افزایش دهد. شما میتوانید با انواع مختلف پوششدهی کروم به این دو هدف دست یابید - پوشش دهی کروم تزئینی و پوششدهی کروم سخت.
شاید از خود بپرسید که " پوششدهی تزئینی چیست و چه تفاوتی با پوششدهی صنعتی دارد؟" هر نوع پوششدهی کروم مزایای مشخصی را برای روکش کروم ارائه می دهد. این مقاله تفاوتهای بین روکش کروم تزئینی و کروم سخت را نشان میدهد تا به شما کمک کند بهترین کروم را برای پروژه خود انتخاب کنید.
- تفاوت پرداخت بین کروم سخت و کروم تزئینی
تفاوت اصلی بین کروم تزئینی و کروم سخت، ضخامت روکش کروم روی محصول نهایی است. روکش کروم تزئینی، نازک تر از کروم سخت است و در درجه اول برای زیبایی و به عنوان یک پوشش محافظ است. آبکاری کروم سخت، ضخیمتر از روکشهای کروم تزئینی است و به دلیل استحکام، مقاومت در برابر سایش و خوردگی و سایر خواص مفید در بسیاری از کاربردهای صنعتی مفید است.
کروم تزئینی و کروم سخت از یک فرآیند تولید کروم حاصل می شود؛ اما در خواص نهایی و کاربردهای رایج متفاوت است. در آبکاری کروم از فرآیند الکترولیتی استفاده میشود که روکش کروم را روی یک جزء فلزی در یک حمام الکترولیتی با سرعتی در حدود 25 تا 30 میکرون در ساعت اعمال میکند. بستر ابتدا به طور کامل تمیز میشود و در صورت لزوم مواد شیمیایی بر روی آن اعمال میشود تا چسبندگی آبکاری بهتر شود. سپس این جزء برای غوطه وری کروم به داخل یک محفظه آبکاری کروم میرود، جایی که یک جریان الکتریکی کروم را روی لایه رسوب میدهد.
فرآیند الکترولیتی و غوطهوری کروم، هر دو نوع روکش کروم را به طور یکنواخت بر روی قطعه با شکل، اندازه و بافت غیر معمول اعمال میکند. روکش کروم سخت و تزئینی میتواند به طور موثری به سطوح برآمده یا صاف، سوراخها یا فرورفتگیهای کوچک و به قسمتهای استوانهای بچسبد. با یک مخزن آبکاری به اندازه کافی بزرگ، میتوانید آبکاری کروم را روی اجزای فلزی با هر اندازهای اعمال کنید. تطبیقپذیری روکش کروم آن را به یک انتخاب محبوب برای پرداخت برای طیف گستردهای از کاربردها در تولید و کالاهای مصرفی تبدیل میکند.
- آبکاری کروم سخت برای چه مواردی استفاده میشود؟
در انواع کاربردهای صنعتی از آبکاری کروم سخت برای افزایش مقاومت در برابر سایش و خوردگی اجزای تجهیزات استفاده میشود. همچنین به عنوان کروم مهندسی شده یا کروم صنعتی شناخته میشود، آبکاری کروم سخت اصطکاک بین قطعات ماشین را کاهش میدهد و دوام قطعات را بهبود میبخشد. روکش کروم سخت طول عمر اجزای دستگاه را افزایش میدهد و زمان خرابی و هزینههای تعمیر و نگهداری را کاهش میدهد.
آبکاری کروم سخت همچنین میتواند در تعمیر قطعات آسیب دیده، فرسوده یا ماشینکاری شده مفید باشد. قطعهای که خیلی کوچک است یا فرسوده شده است، میتواند با اعمال یک پوشش ضخیم از روکش کروم سخت به ابعاد صحیح بازگردانده شود. کندن روکش آسیب دیده از طریق یک فرآیند شیمیایی و استفاده از روکش کروم سخت جدید، میتواند قسمت آسیب دیده را ترمیم کند.
آبکاری کروم سخت میتواند برای انواع مختلفی از فلزات پایه برای تقویت یک جزء تجهیزات بدون به خطر انداختن خواص اصلی آن اعمال شود. فلزات پایه از قبیل: فولاد، فولاد ضد زنگ، مس، برنج، برنز و ... میتوانند از روکش کروم استفاده کنند. آبکاری کروم سخت میتواند متناسب با هدف خاص، از نظر ضخامت بسیار متفاوت باشد تا نیازهای دقیق پروژه را برآورده کند. استحکام و دوام روکش کروم سخت آن را در کاربردهای مختلف بسیار مفید میکند، مانند:
سیلندرهای هیدرولیک
رینگ های پیستون
روتور و شفت برای پمپ ها
قالب ها
غلتک و بلبرینگ
شیرها و دروازه ها
کمپرسورها
پانچ های فشاری
بسترهای ماشین تراش
قطعات مکانیکی و خودرو
تجهیزات کشاورزی
تجهیزات معدن
تجهیزات کاغذ و چوب
قطعات نساجی و چاپ
تجهیزات مواد غذایی و آشامیدنی
آبکاری کروم سخت میتواند تقریباً برای هر قطعه یا دستگاهی مفید باشد. آبکاری کروم سخت برای قطعات متحرک مانند روتور و پیستون به دلیل اصطکاک کم، برای کاهش دمای عملیاتی و بهبود طول عمر قطعات تجهیزات موثر است. تولیدکنندگان روکش کروم سخت میتوانند آن را برای اجزای گرد مانند سیلندرهای چاپ و غلتک ها صیقل دهند، در حالی که این قطعات در هنگام استفاده با محصولات ساینده مانند منسوجات، کاغذ، سنگ آهک یا ماسه، مقاومت فوق العادهای در برابر سایش دارند.
کروم سخت همچنین به راحتی تمیز و ضدعفونی میشود و آن را به یک انتخاب محبوب برای صنایع فرآوری مواد غذایی و نوشیدنی تبدیل میکند. مقاومت بالا در برابر خوردگی آبکاری کروم سخت آن را در کاربردهای دارویی، شیمیایی و نفت و گاز نیز موثر میکند. سایر صنایعی که در آن میتوانید آبکاری کروم سخت را در محل کار مشاهده کنید عبارتند از: چاپ، نساجی، معدن، کشاورزی، کاغذ، تولید و بسیاری دیگر.
تفاوت اولیه بین کروم تزئینی و کروم سخت، ضخامت لایه کروم است.
- آبکاری کروم سخت چیست؟
آبکاری کروم سخت یک فرآیند آبکاری الکتریکی است که شامل اعمال لایهای از کروم بر روی سطح با غوطهور کردن آن در محلول اسید کرومیک است. آبکاری کروم سخت میتواند دوام، سختی، مقاومت در برابر سایش و خوردگی اجزای فلزی را برای استفاده موثرتر در ماشین آلات و تجهیزات افزایش دهد. می توان آبکاری کروم را بدون تغییر در خواص جزء اصلی اعمال کرد و آن را به ضخامت دقیق لازم برای یک کاربرد خاص رساند. آبکاری کروم سخت سطحی را ایجاد می کند که بسیار سخت است (68-72 Rockwell C)، بعلاوه در برابر سایش و خوردگی بسیار مقاوم بوده و دارای ضریب اصطکاک پایین است.سطح آن بسیار صاف بوده و برای تمیز کاری آسان است. در اینجا به برخی از مزایای آبکاری کروم سخت و خواص مطلوبی که ارائه میدهد اشاره میکنیم.
مزایای تجاری آبکاری کروم میتواند خواص موجود اجزای فلزی را برای استفاده موثرتر در بسیاری از کاربردهای صنعتی افزایش دهد. شرکتها میتوانند خواص مفید آبکاری کروم سخت خود را با تنظیم ضخامت آبکاری برای افزایش سختی و دوام به حداکثر برسانند. از طریق تکنیکهای مختلف تکمیلکاری کروم، آبکاری کروم سخت میتواند مزایای دقیق مورد نیاز یک پروژه را فراهم کند.
منبع: https://hcsplating.com